En matbok från en liten by i Spanien
Vad är vad i den spanska fiskdisken? Hur tillagar man navajas, gulas eller chopitos? Och vad är det ens? Hur gör man en en riktigt god egen gazpacho och en saftig tortilla? Vare sig man är bosatt i Spanien, är på besök eller får lust på något spanskt i Sverige vill vi inspirera till lite enkla recept och idéer. Ofta är det inte krångligare än olivolja, vitlök och salt. Efter många år i Spanien har vi lärt oss ta vara på utbudet på stormarknader, i saluhallar och kvartersbutiker. Både skaldjur, fisk, kött och annat. Det behöver inte vara komplicerat att tillaga en smakrik, spännande och vacker rätt. Det enkla är ofta det godaste. Vi höftar och provar oss fram. Lätt, kul och gott! ¡Qué aproveche!
”Fest i byn, sa Jaques Tati, och det säger vi med, på vårt vis. Med olivolja, vitlök och lite salt tillsammans med fina råvaror blir det fest i vår lilla by